Döme, Bercel, Huba, Borsa és Zente

Hogy majd örülj, és legyen okod megtanulni olvasni!!!:)

Friss topikok

  • misspony: nannnannnnaaaaaaaaaa! Azóta már tuti meggyógyultatok....... (2013.08.12. 10:22) Mai állapot
  • Melike80: Hm.. szépen néz ki ő is :-( Nekünk sajnos még most is csak jönnek.. és nem érzi jól magát :-( (2013.04.09. 14:59) A bárányok hallgatnak
  • Hiszi a piszi: Eszméletlen történet! Min mentél keresztűl, meg szegény Hubid.Jobbulást nektek . (2012.10.31. 20:13) Huba MR-je
  • Nanga (törölt): Jó pasik :) A szaki lába se rossz :DDD (2011.07.08. 20:37) Testvérek
  • Nanga (törölt): Valami jó kis kerti bútor kellene még :DD (2011.06.13. 08:16) haltelepítés

egy nehéz nap éjszakája

2010.01.18. 11:08 - Nemlajos

Úgy gondoltam, úgy a fair, ha nem csak mindig a szép, meg a jó, hanem helyet találunk a problémáknak is. Főleg, hogy hátha vigasztaló szavaitok erőt öntenek belém... (következik egy idézethalom egy topikból a ma hajnalunkról)

"K. szavai szíven ütöttek, most nem keresem vissza szó szerint, de amikor a kötődő nevelésről írt: "nem haragszunk rá, amiért éjjel felébred, és nem érezzük ellenünk szóló merényletnek". Vagy valami ilyesmi.
Én pedig elkámpicsorodtam.
De. Én pontosan ezt érzem. Már egy hónapja, hogy Döme majd minden éjjel minden órában ébred, én pedig teljesen kész vagyok, hogy a legnagyobb örömöm az volt, hogy négy órát aludtam egyben egyszer!... És emiatt van, hogy ingerült vagyok a gyerekkel éjjel, és van, hogy csúnyán (nagyon csúnyán!) beszélek vele, és mindent érezhet ilyenkor rajtam a gyerek, csak azt nem, hogy nem haragszom, és hogy mindennél jobban szeretem:(
Ettől én nem érzem ám jól magam, meg büszke sem vagyok rá, de tény, és ezért itt, Nektek elmondom.

Szóval szíven ütöttek a sorai, így tegnap éjjel, a negyedik ébredéskor, 1/4 2-kor,
amikor fél órája nem tudtam visszaaltatni, vakon belevágtam az Aludj jól...-programba (annyit tudtam, amit itt-ott olvastam róla, hogy bemenni egyre növekvő időközönként, bizonygatni, hogy szeretem, de aludni kell, ilyenek).

3-ig bőgött a gyerek, ha bementem, megnyugodott, de ha kijöttem, újult erővel, sokkal hangosabban sírt. Én többször fel akartam adni, de mindig arra gondoltam, hogy ha most felveszem, és elringatom, akkor feleslegesen kínoztam eddig, és kialakítom benne a tudatot, hogy kiadós sírással mindent el lehet érni (az más, ha nem is hagyod sírni, ahogy eddig tettem, ha tehettem, ott nem lát összefüggést, mert semmit nem kell kihisztiznie), így kitartottam, egészen 3-ig.
Amikor utoljára mentem be (már negyed óránként, 2, 3, 4... stb percekkel kezdtem), és még mindig ülve találtam, és még mindig sikított, hogy kijöttem, visszamentem, leültem mellé, és semmi mást nem csináltam, csak ott ültem, és ha felnézett, akkor azt mondtam, jól van, nincsen semmi baj.
Így aludt végül 3/4 7-ig (én két perc után ki tudtam jönni a szobájából), valószínűleg a kimerültségtől, majd még mellettem fél 9-ig.

Hát most itt vagyok... És fogalmam nincs, mit tegyek...Sad Hiszen két óra után végül én adtam fel, de az is igaz, hogy nem kellett kivenni, ringatni, de nagyon nem érzem jól magam:(
Az altatással nincs gond, többnyire max. 5 perc, csak éppen 55 perc múlva kezdhetem elölről.
Döme az ágyában alszik el, ahová kissé éber állapotba kerül, és ott is merül álomba, vagy paskolással, seggrázással, vagy ágyröcögtetéssel és/vagy mellette kuporodó, János bácsi-t és Sárkány paripát felváltva, végtelenítve éneklő anyával...

Talán ez a két órás jelenet hajnalban elég erőt (fájdalmat, keserűséget) adott nekem ahhoz, hogy most megint egy ideig Döme érdekeit tartsam szem előtt a sajátom helyett:(
Jaj, a francba, hát milyen nehéz ez!Sad "

A bejegyzés trackback címe:

https://tokmag.blog.hu/api/trackback/id/tr201681517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misspony 2010.01.18. 17:35:56

A mozgásfejlődése zavarhatja az éjjeli álmát..... Ez nem vigasz, ha emlékszel, Nóri is ilyen nem alvós volt.
Sok éjszakai kimerülős átjárás, ágyból kivevés, megnyugtatás és tarsai kellett, rengeteg visszalépkedéssel, míg egyszer végig aludt egy éjjelt.
Nagyon nehéz volt................

Ismerem!

Az ún. kötődő neveléssel együtt jár ez is, hogy ezt az időszakot (kinek hosszabb, kinek rövidebb) át kell vészljük.

Zombianyu, fel a fejjel! Hidd el, kamaszként nem fogja ezt csinálni!

Nanga (törölt) 2010.01.18. 19:27:30

Kamaszkorában alig várod, hogy néha kimásszon az ágyból...addig már csak tizenpár év, tarts ki!

misspony 2010.01.19. 12:18:18

@LadyNessy:
Óh, de igazad van!!!!! Kamaszomat botal kell kipiszkálni és azonnal ablakot nyitni!

Csak addig túlélni, túlélni, túlélni!

gnika70 2010.01.22. 08:29:26

Sajnálom a rossz éjszakátokat.Át tudom érezni hiszen Gergő a mai napig van hogy felébred éjszak,és én minden mozdulatára ébredek.Kisebbnek meg méginkább ébredős volt.Ő kicsinek sosem aludta át az éjszakát.MOst kezd beállni a dolog.Ezért mondom ,hogy át tudom érezni a fáradtságodat.

misspony 2010.01.27. 09:54:15

Koppppkoppppp!
Mik a hírek? Hogy vagytok???


süti beállítások módosítása