Döme, Bercel, Huba, Borsa és Zente

Hogy majd örülj, és legyen okod megtanulni olvasni!!!:)

Friss topikok

  • misspony: nannnannnnaaaaaaaaaa! Azóta már tuti meggyógyultatok....... (2013.08.12. 10:22) Mai állapot
  • Melike80: Hm.. szépen néz ki ő is :-( Nekünk sajnos még most is csak jönnek.. és nem érzi jól magát :-( (2013.04.09. 14:59) A bárányok hallgatnak
  • Hiszi a piszi: Eszméletlen történet! Min mentél keresztűl, meg szegény Hubid.Jobbulást nektek . (2012.10.31. 20:13) Huba MR-je
  • Nanga (törölt): Jó pasik :) A szaki lába se rossz :DDD (2011.07.08. 20:37) Testvérek
  • Nanga (törölt): Valami jó kis kerti bútor kellene még :DD (2011.06.13. 08:16) haltelepítés

1 éves!

2011.08.21. 22:45 - Nemlajos

Címkék: szülinap

Hát ilyet! Berci is 1 éves lett!:O
A Dunakeszi Vadasparkban ünnepeltünk, aztán itthon volt torta és ajándékosztás, aztán csihi-puhi a másik játékáért (a nagyobb balhé elkerülése végett Döme is kapott ajándékot, Boldog Berci-születésnapot! felkiáltással), aztán megbékélés, játszóterezés, kifáradás, alvás. Remélem, reggelig.

Mindenről bővebben képi anyag megsegítésével holnap, ma csak egy gyors összegzés.

Méret: magasságot nem tudom, de kereken 10kg! 
Jár, sőt néha szalad, és próbálkozik a motorozással. Felmászik a mászókára. Lemászni újabban nem akar, pedig eleinte az is tök jól ment.
Nagyjából az első 6 hónapban növesztett 6 fogat, azóta semmi.
Már felnőtt-kaját eszik, úgyhogy neki nem volt gonddal készített tejbegríz-tortája, megkapta a jó kis kakaós piskótás, tejszínhabos, pudingos, meggybefőttes fekete erdő tortát. Nemhiába második gyerek.
Vizet iszik.
Napi kétszer szopizik. Reggeltől estig és estétől reggelig...
Viccet félretéve, egy kezdeti leszoktatási kísérlet után, amikoris már csak délelőtt, a déli alvásnál, és az esti alvásnál szopizott (no meg éjjel...), most pólórángató, állandóan ciciért vernyákoló bestia lett belőle. Én meg vagyok az ő engedékeny áldozata :) (tagadja meg a gyerekétől azt, amit megadhat minden káros következmény nélkül az, akinek hat anyja van...)
Már csak egyet alszik, néha kettőt, de akkor nem vagyok sem kipihent, sem boldog.
Nagyjából 8-9 között alszik el este, ca. 3X ébred éjfélig, amikor ringatva visszaaltatjuk ölben (vagyis hogy az esetek 90%-ában én), majd miután lefekszem én is, habitusomtól függően 0.05 és 3.30 közötti ébredések valamelyikén magam mellé veszem.
Onnastól ciciben a szájában alszik, ha elengedi, igyekszik bőrkontaktust fenntartani, hogy a legelső próbálkozásomkor, hogy 2mm-rel megmoccanjak a kényelmesebb alvás kedvéért, azonnal cicire harap. Ezt tényleg egyre nehezebben tolerálom, tekintve, hogy ugyanakkor a hajamat is markolja egy másik zombi, aki pl. rám szól, ha meg merem fordítani a fejem, mert ő a hajasabb felét szereti. Arról már nem is beszélve, hogy 3 napja úgy beállt a nyakam, hogy két napig ferdült nézéssel szemléltem a világot.
Szociálisan érzékeny, igazi tesó. A sérüléseket, ütlegeléseket, lökdöséseket, motoros baleseteket nagyrészt szó nélkül tűri, kivéve, ha anyás hangulatban van, olyankor, ha csak Döme ránéz, máris torka szakadtából üvölt.
Egyébként is sokkal erősebb hangja van, mint Dömének, s ha ketten amolyan horror-sikolyba kezdenek, én foggal esem az ütőereimnek.
Pár szót tud, használ: apa, anya, nem (:D naná), sőt nem-nem, baba (ezt csak utánozza), kuka (pelenkára, papírhulladékra). A többit nem értjük.
Hirtelen most ennyi.

Sok boldog isten éltessen, kisfiam!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://tokmag.blog.hu/api/trackback/id/tr613169679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása